شناسهٔ خبر: 36672 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: مجلس‌ایران

21 اردیبهشت 84

آمريكا سرگرم تغيير نظام سوريه؛ استقبال بی بی سی از کاندیداتوری هاشمی؛ کروبی: بي‌حرمتي به نخبگان از دولت هاشمي آغاز شد و ...

احمدی نژاد هشت سال پیش در چنین روزهایی، عرصه سیاسی جامعه، خواستگاه اتفاقات جالبی بود. اتفاقاتی که اکنون پس از هشت سال خود را از لفافه سخنان سیاسیون بیرون می کشد و پرده از حقایقی جدید می گشاید.

به گزارش مجلس ایران، هشت سال پیش در چنین روزی، عرصه سیاسی جامعه، خواستگاه اتفاقات جالبی بود. اتفاقاتی که اکنون پس از 8 سال کمی خود را از لفافه سخنان سیاسیون بیرون می کشد و پرده از حقایقی جدید می گشاید. با هم بخشی از این اتفاقات را مرور می کنیم.

 

کروبی:

بي‌حرمتي به نخبگان و خدشه به آزادي‌هاي جامعه از دوره دولت هاشمي آغاز شد.

مهدی کروبی در سال 84 در پاسخ به نامه هاشمی جوابیه ای را صادر کرد که بخش هایی از آن پاسخ به بسیاری از سوالات امروز ماست:

"آنچه اينجانب را وادار به پاسخگويي كرد، اين است كه آقاي هاشمي با تاكيد بر عدم رغبت اوليه‌ي خود براي كانديداتوري و اشاره به مشكلات داخلي و خارجي، به گونه‌اي سخن گفته‌اند كه گويا هيچ‌كس جز ايشان توان غلبه بر اين مشكلات و نجات كشور را ندارد. اين نوع ورود به عرصه‌ انتخابات كه در واقع آغاز تخريب و يا حداقل ضعيف جلوه دادن ساير كانديداها مي‌باشد، مرا بر آن داشت كه به دفاع از حق خود، ساير كانديداها و نيز گرايش‌هاي سياسي بپردازم"

 

 

رئيس بخش پژوهش‌هاي عربي دانشگاه جرج تاون آمريكا:

آمريكا سرگرم تلاش براي تغيير نظام سوريه است / مشکل بر سر اندیشه نظام سوریه است نه نوع لائیک یا دموکراتیک آن

رئيس بخش پژوهش‌هاي عربي دانشگاه "جرج تاون آمريكا" با اشاره به فشارهاي اعمال شده از سوي مقامات كاخ سفيد بر سوريه، اعلام كرد آمريكا سرگرم تلاش براي تغيير نظام سوريه است. پروفسور "مايكل هدسون"اعلام كرد:« بازگشت سفير آمريكا به دمشق با اصلاحات كامل و فراگير در تمامي عرصه هاي داخلي و خارجي سوريه مرتبط است و هدف دولت آمريكا تغيير نظام ملي عربي در سوريه است.» وي تاكيد كرد:«واشنگتن نظام ملي عربي را تهديدي براي منافع خود مي‌بيند، بنابراين به نظامهاي غير ملي تمايل دارد و مخالف تعامل با اعراب تحت عنوان يك ائتلاف همسان است. به نظر استراتژيست‌هاي آمريكايي آنچه در خصوص سوريه مهم است اين نيست كه نظام سوريه لائيك و يا دمكراتيك باشد بلكه مشكل بر سر انديشه ملي و عربي حاكم بر سوريه است و اين انديشه بايد تغيير يابد تا نظام غير ملي جايگزين آن گردد.»

 

انتقاد كروبي از اقدامات افراطيون مجلس ششم

كانديداي مجلس دوره انتخابات رياست جمهوري به شدت از برخي اقدامات سياسي اناجم گرفته در مجلس ششم انتقاد كرد.

مهدی کروبی که در سفر به گناباد در پاسخ به سوال دانشجويي كه از او در خصوص عملكرد مجلس ششم كه در آغاز با بحران قانون مطبوعات و در پايان با بحران رد صلاحيت‌ها روبرو بود، گفت: در آمار مجلس و پس از انتخابات دوره ششم مجلس توانستيم اكثريت آراء را در تهران كسب كنيم. وي افزود: تمام حرف‌ها هم در مورد شخص سي‌ام بود كه تعدادي از نمايندگان آن دوره مجلس مي‌گفتند كه اين شخص با دستكاري آراء به مجلس آمده است. صحت انتخابات را تاييد مي‌كند اما در مورد نفر سي‌ام ديگر حرف و حديثي نباشد و گروه صندوق‌ها مجدداً بازشماري خواهد شد. كروبي با بيان اينكه پافشاري بيهوده عده‌اي در مجلس بر سر اين قضيه باعث شد كه اين مجلس از ابتدا سياسي شود، گفت:‌ در اثر همين كار آقايان، تعدادي از دوستان ما از جمله آقايان منتجب نيا، حضرتي، از مجلس حذف شدند كه البته آقاي حضرتي در دور دوم راي مجدد آورد اما اين بار با راي بسيار پايين‌تري به مجلس آمد. رئيس دوره ششم مجلس شوراي اسلامي، بررسي قانون مطبوعات در مجلس ششم را نيز اقدامي عجولانه دانست و گفت: در آغاز دوره ششم كه هنوز كميسيون‌ها تشكيل نشده بود و هنوز اعتبار نامه نمايندگان نيز تاييد نشده بود، ‌آقايان طرح دوفوريتي مبني بر تغييير قانون مطبوعات دادند. كروبي با اشاره به نامه مقام معظم رهبري براي وي و نايب رئيس مجلس، در مورد محتواي اين نامه گفت: رهبري در اين نامه خواسته بودند كه ابتدا مجلس شكل بگيرد و سپس نسبت به اصلاح اين قانون اقدام شود و از ابتدا مجلس را سياسي نكنيد. وي در رابطه با اينكه آيا اين نامه حكم حكومتي بوده است و اصولا نظر وي در خصوص حكم حكومتي چيست، گفت: حكم حكومتي بد نيست اما بايد به درستي از آن استفاده شود.

 

روحانی:

هيچ دولتي در ايران نمي‌تواند از تكنولوژي هسته‌اي چشم پوشي كند/تکنولوژی هسته‌ای غرور ملی ایرانیان است

دبير شورايعالي امنيت ملي كشورمان در ديدار با مشاور ويژه نخست وزير ژاپن گفت: تكنولوژي هسته‌اي، خواست ملت ايران و به عنوان «غرور ملي» است، لذا هيچ دولتي در ايران قادر به انصراف از اين حق نخواهد بود.

تمام فعاليتهاي هسته‌اي ايران تحت نظارت كامل آژانس و در چارچوب معاهده عدم اشاعه سلاحهاي هسته‌اي (NPT) خواهد بود و ايران از تمام حقوق مشروع و قانوني خود در اين زمينه بهره خواهد جست و محروميت ايران از حقوق قانوني‌اش امكان پذير نخواهد بود. ایران براي دفاع از حقوق مشروع و قانوني‌اش حاضر است هر بهايي را بپردازند.

 

در پی شرکت هاشمی در انتخابات؛

ولايتي از شركت در انتخابات انصراف داد / استقبال رادیو بی بی سی از اعلام کاندیداتوری هاشمی

 

احمدی نژاد:

بیش از آنکه به جناح فکر کنم به مردم می‌اندیشم

نظر شما